28 квітня – Всесвітній день охорони праці


Всесвітній день охорони праці  в Україні щороку відзначають 28 квітня.
З якою метою? Привернути увагу суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням як в Україні, так  і в цілому в світі. Девізи й гасла Всесвітнього дня охорони праці щороку змінюються, тим самим і висвітлюються найактуальніші теми сьогодення. 
Кілька місяців тому Міжнародна організація праці (МОП) виголосила девіз Дня охорони праці - 2020. Він мав бути присвячений проблемі насильства і домагань у сфері праці, однак запланованому завадила надзвичайна подія – спалах коронавірусної інфекції COVID-19 і девіз довелося змінити.

У 2020 році Україна відзначатиме День охорони праці під гаслом «Зупинемо пандемію: безпека здоров’я на роботі може врятувати життя».

ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей», звичайно ж, не залишається осторонь такої важливої і дуже актуальної теми, і у рамках кампанії до Всесвітнього дня безпеки і гігієни праці – 2020 ми пропонуємо зосередитися на профілактиці та боротьбі  з пандемією смертельно небезпечної недуги.
 Одразу зауважимо, що в світі ще багато смертельно небезпечних хвороб, але запропоновані заходи, будуть актуальними в нашому повсякденному житті і після того, як ми переможемо короновірусну хворобу COVID-19.
Л.Б. Лимарева, інженер з охорони праці

Наступний матеріал тут


Коментарі