Вправи на розвиток координації від тренера з баскетболу

Дорогі друзі!
Керівник гуртка «Баскетбол», тренер Андрій Олександрович Сторчак пропонує дізнатись про Кращі вправи для розвитку спритності і координації рухів.
Координація рухів – це точність переміщення тіла в просторі відносно команд головного мозку з одночасним збереженням рівноваги. Ця здатність розвивається у людини з ранніх років, але навіть у дорослому віці її можна прокачати. В цьому допоможуть спеціальні вправи на координацію.
ВПРАВИ НА РОЗВИТОК КООРДИНАЦІЇ
1. Поза дерева.
Станьте прямо, підніміть одну ногу і поставте стопу на внутрішню частину стегна іншої ноги. Коліно опорної ноги повинно бути випрямлено та підтягнуто, інше коліно дивиться в бік. Намагайтеся витягнути тіло вгору. Складіть руки над головою або перед собою.
Утримуйте позу протягом 30 секунд.
2. Поза воїна.
Станьте прямо, підніміть над головою прямі руки. Зробіть нахил вперед з прямою спиною, поки корпус і руки не будуть паралельні підлозі.
Підніміть одну ногу до паралелі з підлогою. Нога, спина і руки повинні представляти собою пряму лінію. Погляд спрямований вниз, не заламуйте шию.
Утримуйте позу протягом 30 секунд і повторіть з іншої ноги.
4. Щоб розвивалася наша зорово-моторна координація, візьміть тенісний м’ячик, встаньте на одну ногу і підкидайте його, ловлячи по черзі то правою, то лівою рукою. Потім підкидайте правою, ловіть лівої. І навпаки. Коли вам стане це легко, візьміть другий м’ячик.
5. Для розвитку рівноваги корисно стояти на одній нозі, займаючись паралельно різними справами – читайте книгу, кидайте м’ячик, обертайте головою.
Щоб координація рухів стала більш чіткою, почніть грати в настільний теніс. Це просто і цікаво. Ви концентруєте погляд на м’ячі та відбиваєте його ракеткою. Висока швидкість і концентрація відмінно розвивають реакцію і моторику рухів.
А також пропонуємо переглянути цікаве відео

Коментарі